Αλεύρι Λιναρόσπορου ΒΙΟ
3,30€
Τα τελευταία χρόνια ο λιναρόσπορος έχει μπει περισσότερο στη ζωή μας. Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά, το καθιστούν μια πολύ θρεπτική τροφή και αντικείμενο έντονης ερευνητικής μελέτης. Το αλεύρι λιναρόσπορου είναι υποπροιόν της επεξεργασίας των σπόρων λιναριού για την παραγωγή λινέλαιου. Τόσο ο λιναρόσπορος όσο και το λάδι του, το λινέλαιο, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α – λινολενικό οξύ, ένα στοιχείο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό, θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος). Παράλληλα, περιέχει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Από αυτές ξεχωρίζουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β6 και το φυλλικό οξύ. Παράλληλα, μας δίνει μαγνήσιο, χαλκό, ασβέστιο, φώσφορο, ενώ αποτελεί και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Από ενεργειακής άποψης, δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου αποδίδουν περίπου 75 θερμίδες. Σαν αλεύρι αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη αφού διακρίνεται για την ιδιαίτερη γεύση και άρωμά του.
Βάρος | 500 g |
---|---|
Προμηθευτές | ΟΛΑ BIO |
Ποσότητα | 500g |
Σχετικά Προϊόντα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φυστικόπαστα 32%Γλυκαντικά: μαλτιτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης,Φυτ. Έλαια (ηλιέλαιο & βαμβακέλαιο σε μεταβαλλόμενες ποσότητες), πρωτεΐνη αρακά, σκόνη κακάο 6%, γαλακ/της: λεκιθίνη σόγιας, αρωματική ύλη: Μπανάνα.
Ο απόλυτος μεσογειακός συνδυασμός
Μερικά από τα πιο αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής γης, πράσινες ελιές και πιπεριά Φλωρίνης, συνδυάζονται και δημιουργούν ένα απολαυστικό πατέ με πλούσια γεύση και μοναδική υφή. Η καπνιστή γλύκα της ψητής πιπεριάς Φλωρίνης εξισορροπεί την έντονη γεύση της ελιάς, προσφέροντας ένα απόλυτα γευστικό αποτέλεσμα. Το πατέ πράσινης ελιάς με πιπεριά Φλωρίνης ταιριάζει υπέροχα με τυριά και παξιμάδια, ενώ δίνει έξτρα γεύση σε σάντουιτς, σνακ και αλμυρές παρασκευές. Φυσικά, καταναλώνεται ευχάριστα και σκέτο ως ντιπ.
Από την ελληνική γη κατευθείαν στο πιάτο σου
Κάπαρη ελιές καλαμών και φρέσκες ντομάτες δημιουργούν μια σάλτσα με μεσογειακό ταμπεραμέντο και ακαταμάχητη γεύση. Χωρίς συντηρητικά, ρυθμιστές οξύτητας, χρωστικές ή αρωματικές ύλες, αυτή η σάλτσα τομάτας με ελιά και κάπαρη θα σε ενθουσιάσει από την πρώτη δοκιμή.
Ζέστανέ την για να συνοδεύσεις τα ζυμαρικά σου ή πρόσθεσέ την σε μαγειρευτά, λαδερά και κοκκινιστά και άσε τα αρώματα του θυμαριού, του σκόρδου και του μαϊντανού να δώσουν ακόμα περισσότερη νοστιμιά στα πιάτα σου.
Η γλύκα της ντομάτας συναντά την αψάδα της καυτερής πιπεριάς
Και το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια μελωμένη σάλτσα με πυκνή υφή και πικάντικη επίγευση. Η σάλτσα τομάτας πικάντικη παρασκευάζεται με αγνά υλικά από τον κάμπο της Πέλλας, δεν περιέχει συντηρητικά και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των καυτερών και έντονων γεύσεων.
Είναι έτοιμη για χρήση, αρκεί μόνο ένα γρήγορο ζέσταμα για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά ή την πίτσα σου. Μπορείς ακόμη να την προσθέσεις σε λαδερά, μαγειρευτά και κοκκινιστά, καθώς και σε σαγανάκι ή μπρουσκέτες.